Elokuvasta:

LIIAN SUURI SEIKKAILU TODELLISEEN MAAILMAAN

Steven Spielbergin toiminnallinen seikkailuelokuva Ready Player One perustuu Ernest Clinen samannimiseen romaaniin, josta on tullut maailmanlaajuinen ilmiö.

Vuonna 2045 todellinen maailma on karu paikka. Wade Watts (Tye Sheridan) tuntee todella elävänsä vain paetessaan OASISiin, moderniin virtuaaliseen universumiin, jossa valtaosa ihmiskunnasta viettää päivänsä. OASISissa voit mennä minne vain, tehdä mitä vain ja olla kuka vain – rajana on vain oma mielikuvituksesi. OASISin loi nerokas, mutta omalaatuinen James Halliday (Mark Rylance), joka jätti koko suunnattoman omaisuutensa ja OASISin täyden hallinnan suunnittelemansa kolmiosaisen kilpailun voittajalle. Kun Wade selvittää ensimmäisen haasteen todellisuuden rajoja rikkovassa aarteenetsinnässä, hän ja hänen ystävänsä – niin kutsutut Yläviitoset – heittäytyvät universumiin täynnä mysteereitä ja vaaroja pelastaakseen OASISin.

Ohjaus:

Steven Spielberg (E.T.,Jurassic Park,Vakoojien silta)

Rooleissa:

Tye Sheridan (X-Men: Apocalypse, Joe, The Tree of Life), Olivia Cooke (Ouja, The Signal, Batres Motel), Simon Pegg (Kuolleiden valtakunta, Star Trek, Mission: Impossible – Ghost Protocol)

Ensi-Ilta: 28.03.2018
Kesto: 2h 20min
Ikäraja: 12
Katsottu versio: Teatterissa
Alkuperäinen nimi: Ready Player One
Genre: Seikkailu, Sci-Fi

Ready Player One

Elokuva perustuu Ernest Clinen samannimiseen kirjaan joka on julkaistu vuonna 2011. Elokuvan työstäminenhän lähti liikkeelle jo ennen kuin kirja oli edes julkaistu joten se on siinä mielessä harvinaisempi keissi.

Kuten muissakin elokuvissa jotka perustuvat kirjoihin niin myöskin tässä on oiottu mutkissa, esimerkiksi yhen hahmon sukupuoli on vaihtunut kokonaan sekä yksi elokuvan tärkeimpiä kohtauksia eli ensimmäisen avaimen jahtaus kohtaus on tehty kokonaan uusiksi. Siinä ei ole melkein yhtään samaa kuin itse kirjassa.

Varsinkin 3D versio elokuvasta Finnkinon Scape salissa oli erinomainen kokemus, elokuvassa on paljon erilaisia viittauksia vanhoihin elokuviin, peleihin ja musiikkiin. Kaiken tämän lisäksi elokuvassa on todella hienoja yksityiskohtia

Ready Player One lähtee hitaasti liikkeelle, mutta kun viitosvaihde lyödään silmään niin voi pojat minkälaista tykitystä on luvassa. Ja se tykitys jatkuu siihen asti kunnes lopputeksit pamahtavat ruutuun, elokuvan kahden ja puolen tunnin kesto ei tunnu liialta, alun tahmeutta jos ei oteta huomioon.

Itse olisin elokuvassa noudattanut hieman enemmän kirjan tarinaa, mutta hyvä elokuva tämä oli sittenkin. Hieman närästää se että yksi elokuvan hahmoista on vaihtanut kokonaan sukupuolta, tosin itsellä se hitsaa kiinni siksi että olen todella suuri kirjan fani ja siksi siihen on päässyt kiintymään.

 

Arvosanani on: 9

Ruusuja:
Hieno tunnelma ja paljon viittauksia vanhoihin elokuviin peleihin ja musiikkiin.
Hieno soundtrack.

 

Risuja:

Ruudulla paikoitellen liikaa tavaraa, ja viittauksia tungetaan vähän joka suuntaan.


Kyseinen teksti on kopioitu alkuperäisiltä sivuilta uusille, linkki vanhalle sivustolle: https://elavia-kuvia.webnode.fi/news/ready-player-one/