Elokuvasta:

Lara Croft, kadonneen seikkailijan omapäinen tytär joutuu ylittämään rajansa löytäessään itsensä saarelta, jossa hänen isänsä katosi.

Ohjaus:

Roar Urthaug (Jäätävä ansa, Flukt, The Wawe)

Rooleissa:

Alicia Vikander (Seventh Son, Tanskalainen tyttö, Jason Bourne), Dominic West (300, Money Monster, Johnny English – uudestisyntynyt), Daniel Wu (Warcraft: The beginning, Geostorm)

 

Ensi-Ilta: 16.03.2018
Kesto: 1h 59min
Ikäraja: 12
Katsottu versio: Teatterissa
Alkuperäinen nimi: Tomb Raider
Genre: Toiminta

Tomb Raider

Lara Croft on seikkaillut jo aikaisemmin kahdessa eri elokuvassa joita tähditti Angelina Jolie (Lara Croft Tomb Raider, ja Lara Croft Tomb Raider Elämän lähde). Joka mielestäni hoiti roolin hyvin.

Mielestäni Alicia Vikander sopii rooliinsa sopii rooliinsa hyvin, se tuo mukanaan uusia tuulia, elokuva sisältää viittauksia vanhoihin Tomb Raider peleihin sen lisäksi se käy ainakin osittain läpi vuoden 2013 reboot pelin juonta, mikä ei haittaa yhtään olihan siinä hyvä juoni.

Elokuva on samaan aikaan synkkä mutta se sisältää myöskin toivoa ja huumoria. Elokuvassa käsitellään myös samalla isän ja tyttären välistä suhdetta, mielestäni elokuvassa olisi saanut näyttää enemmän aarteiden ja hautojen tutkiskelua, jota on peleissäkin enemmän. Kuulun siihen porukkaan joka on pelannut lähes kaikkia kyseisen pelisarjan pelejä josta syystä elokuvakin kiinnosti enkä joutunut pettymään.

Elokuvan jotkin roolitukset olisi voinut hoitaa paremminkin, mielestäni osa näyttelijöistä ei päässyt kunnolla vauhtiin roolisuorituksessaan.

Dominic West tekee hienon roolisuorituksen Lara Croftin isänä, mielestäni hän tekee siinä sympaattisen suojelevan isän roolisuorituksen.

 

Arvosanani on: 9

Ruusuja:

Hienosti toteutetut toiminta kohtaukset sekä näyttävä audiovisuaalinen kokonaisuus.

 

Risuja:

Paikoitellen tylsä, jotkut kohtaukset näyttävät hieman hätäisesti tehdyiltä ja cgi paistaa läpi.


Kyseinen teksti on kopioitu alkuperäisiltä sivuilta uusille, linkki vanhalle sivustolle: https://elavia-kuvia.webnode.fi/news/tomb-raider/